Tipus d’oposicions de Catalunya

Descobreix els tipus d'oposicions de Catalunya que pots preparar amb Opositar és fàcil

Si et preguntes “Quines oposicions puc fer?”, en aquesta pàgina trobaràs la resposta.

Tal i com hauràs vist al vídeo, doncs, el primer que has de fer és escollir quina branca et crida més: la branca de personal administratiu, la branca seguretat o, també, la branca de sanitat. Fet això, toca avaluar si tens o no mobilitat geogràfica, ja que és un aspecte clau en l’elecció de la teva oposició; recorda, com t’expliquem al vídeo, que tenir mobilitat geogràfica significa que no t’importaria treballar lluny de casa (o inclús haver de traslladar-te de lloc de residència per treballar).

Següent pas: segons la teva formació, mira quines oposicions estan al teu abast; si tens la ESO en seran unes (grup C2), si ja tens batxillerat o cicle formatiu podràs accedir també a les de grup C1, i si tens carrera universitària podràs anar a A1 i/o A2.

Tot això et pot semblar una miqueta difícil. No t’espantis! Per facilitar-te la feina, hem elaborat un test molt interessant que, segons les respostes que diguis, et dirà quina és la teva oposició ideal. Només cal que vagis responent les preguntes que et va fent, i al final hi trobaràs la resposta.

Si un cop fet el test encara tens dubtes, si us plau escriu-nos! Omple el formulari de contacte, digues-nos quina és la branca que més t’agrada, si tens mobilitat geogràfica, i quina formació tens, i t’ajudarem a decidir.

L’elecció de quina és la teva oposició ideal és importantíssima. Pensa que hauràs d’estudiar molt, fer sacrificis i invertir-hi moltíssimes hores; i després serà una feina de per vida (a no ser que vulguis ascendir en el cos al qual opositis i/o et surti una altra oportunitat laboral més important, és clar). Per això, keep calm i pren la decisió amb coherència, calma i assessorament adequat!

Quina és la meva oposició ideal?

Fent aquest test podràs saber quina oposició de Catalunya s’adapta més a tu segons la teva realitat. Ves contestant les preguntes que et fa. Al final obtindràs una recomanació sobre quina és la teva oposició ideal. Pots fer-lo tantes vegades com vulguis! 😊

En l’article del nostre opobloc “Oposicions de Catalunya: Quines oposicions puc fer?” trobaràs una explicació detallada sobre els tipus d’oposicions que tenim a Catalunya, els seus requisits i les diferents alternatives que tens a la teva disposició si vols obtenir una plaça a l’administració pública.

Si encara dubtes sobre quina oposició preparar, contacta’ns!

Formulari de contacte

Preguntes freqüents sobre quins tipus d’oposicions de Catalunya preparar

Pel que fa oposicions autonòmiques de Catalunya, pots preparar oposicions a Auxiliar Administratiu de la Generalitat de Catalunya i a Bombers de la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa oposicions locals de Catalunya, pots preparar oposicions a Policia local / Guàrdia Urbana, Auxiliar administratiu d’Ajuntaments i Diputacions, Vigilant municipal i Policia portuària.

Mira el nostre quadre comparatiu, segur que t’adjuda!

Les oposicions són uns processos de selecció que s’han de fer per poder treballar a l’Administració Pública, i estan formats per proves teòriques, proves pràctiques, proves de personalitat i, en algunes oposicions, també proves físiques.

Amb Opositar és fàcil pots preparar tot tipus d’oposicions de Catalunya, tant per l’Administració autonòmica, com per l’Administració Local. Pel que fa les branques, preparem cossos policials, bombers, personal administratiu, agents rurals, personal sanitari i oposicions per persones amb discapacitat intel·lectual.