Oposicions Anul·lades de la Generalitat

Categoria: Oposicions · Publicat el 12/05/2023 · 2 minuts de lectura

El Govern va decidir anul·lar les oposicions realitzades el 29 de Maig i repetir-les el proper 1 i 8 de Juliol, per 13.581 treballadors i treballadores (un total de 1.825 places). Per tenir números més exactes, s’han de repetir el 99’7% dels processos.

El motiu per anul·lar aquestes oposicions van ser un conjunt d’irregularitats hagudes en la realització de les proves, com per exemple: retards, van deixar anar al lavabo a moltes persones a mig examen, van deixar consultar el mòbil, parlar entre els i les aspirants, violacions de l’anonimat...

1. Qui va ser l’empresa que va gestionar les oposicions anul·lades de la Generalitat?

L’empresa encarregada de gestionar el procés va ser una empresa externa anomenada Cegos, que va guanyar el contracte públic per un import de 1’4 milions d’euros. Per a portar-ho a terme, no va fer-ho amb personal propi, sinó que va optar per subcontractar el personal a través de l’ETT Randstad.

2. Cessament directora general de Funció pública

Derivat de tot aquest caos, la Sra. Marta Martorell, alt càrrec del Departament de Presidència i directora general de Funció pública, va cessar per ordre del Govern.

3. I ara què?

Els i les més de 13.500 alumnes afectats per aquesta anul·lació de les oposicions de la Generalitat estan empipats, cansats, tristos i indignats. Des d’Opositar és fàcil us entenem a la perfecció: preparar-se per les oposicions i fer un examen implica un desgast energètic brutal, i un cop fet, haver-ho de repetir, és... [no sabíem quin adjectiu posar aquí... però ens venen a la ment: “una merda” (perdoneu l’expressió), “una tortura”, “una desventura”, “un desastre”, “una putada” (perdoneu també l’expressió)... ].

Només podem dir-vos ànim. Ara no us podeu desmotivar, no podeu deixar-ho estar. Aquests dos mesos que queden fins els exàmens seran crucials per determinar qui entra i qui no.

Ara cal deixar de banda la ràbia, la indignació i la tristor, i posar-vos de nou a lluitar per vostre lloc.

4. Com em pot ajudar Opositar és fàcil?

Tenim els nostres cursos intensius (exprés) per aquest procés extraordinari, genials per fer en els mesos que queden:

O els nostres cursos en modalitat normal:

I, pels alumnes d’auxiliar administratiu, el nostre simulacre:

Endavant, valents i valentes, amb força!!